Bij de reorganisatie van de koren in onze parochie eind 2014 is er voor gekozen om voor elke kerkelijke zangstijl parochiebreed één koor te vormen. Voor de meerstemmige Latijnse zang werd het koor Laudate Dominum ( Looft de Heer ) opgericht. Het koor bestaat nu bijna 8 jaar en bestaat uit 37 leden.
12 Sopranen, 10 Alten, 8 Tenoren en 7 Bassen.
De meeste koorleden zijn afkomstig uit de koren Ad Maiorem Dei Gloriam uit Ede, het Sint Caeciliakoor uit Wageningen en het Cunerakoor uit Rhenen en ook enkele koorleden uit andere locaties. Zij hebben hun ervaring en rijke historie meegenomen. Dank zij de positieve inzet van velen is er inmiddels een fantastisch resultaat bereikt en voelen de zangers zich thuis bij elkaar.
Het koor blijft zich ontwikkelen onder leiding van de dirigenten Ronald de Haan en Simon de Jong en met begeleiding van organiste Annette Veltkamp.
De wekelijkse repetitie wordt op woensdagavond gehouden in de Sint Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat te Wageningen van 20.00 tot 22.00 uur. Om 21.00 uur is er een pauze.
Er wordt vriendschappelijk met elkaar omgegaan en naast de gezelligheid heerst er iedere week een behoorlijke werklust.
Wij zingen op de verschillende locaties in onze Parochie Titus Brandsma en het koor verzorgd de gezangen tijdens de vieringen.
Niet alleen meerstemmig latijn ,maar ook Nederlandse- en anderstalige gezangen staan op het repertoire.
U bent altijd van harte welkom om eens vrijblijvend een repetitie bij te wonen.
Voor meer informatie of misschien wel aanmelding als lid kunt u contact opnemen met voorzitter Cor Giesen ; .