RK Wageningen

Maandag, 19 augustus 2019

Nieuws

Samenzangmiddag 22 juni – Niet zonder jou erbij!

Al te vaak hebben we bij de zondag ochtend vieringen staan “Samenzang”. Door velen worden deze vieringen als een beetje kaal ervaren. Waarom durven we als gemeenschap niet voluit te zingen? Zijn de liederen onbekend of te saai, is er te weinig variatie? Daar willen we verandering in brengen. Maar NIET ZONDER JOU ERBIJ!

Lees meer...  

Parochiële jongerendag op 26 mei

Op zondag 26 mei worden alle jongeren van onze Titus Brandsmaparochie (vanaf 12 jaar) uitgenodigd op de tweede Parochiële Jongerendag! We beginnen om 12.30 uur in de Johannes de Doperkerk (Bergstraat 17, Wageningen) met een internationale, tweetalige eucharistieviering. Daarbij zal het jongerenkoor JKA zingen. Uiteraard zijn ook ouders, familie en belangstellenden van harte welkom bij deze viering. Voor de jongeren is er na de mis een divers middagprogramma met drie rondes die elk bestaan uit drie workshops waaruit je kunt kiezen. De workshops duren drie kwartier.

Lees meer...  

Bezoek van Estse christenen aan de Wageningse kerken

Donderdag 11 maart kwam hij aan bij Ons Huis, de bus met 32 Esten, na een lange reis van drie dagen. Ze waren een beetje vroeg, er moest nog veel worden klaargezet, maar dat maakte niet uit. Ze gingen rustig naar de wc, keken eens rond en de twee kinderen die mee waren, sprongen naar hartenlust op de trampoline, terwijl een groepje Wageningers van verschillende kerken alles klaarzetten. Na maanden van overleg en weken van voorbereiding was het moment daar: Wageningse en Estse christenen van verschillende kerken ontmoetten elkaar.

Lees meer...  

Geloven Nu maandag 21 januari

Gegroet, Koning!

Dat is het thema van de parochiële Geloven Nu bijeenkomst van maandag 21 januari.

Het verhaal dat centraal staat is Johannes 18:28-19:16. Jezus wordt naar de hogepriester Kajafas gebracht waar Hij ondervraagd wordt over Zijn leerlingen en Zijn leer. Daarna wordt hij naar Pilatus gebracht. De rechtzitting draait vooral om Jezus' koningssschap en heeft een centrale plaats in het passieverhaal van Johannes waarin Jezus wordt gevangengenomen en gemarteld.

Lees meer...  

Parochiële jongerenavond Route 54 - 18 januari

Heb je (weer) zin in een gezellige jongerenavond van Route 54? Op vrijdagavond 18 januari gaan we aan de hand van Psalm 37:21-26 (de rechtvaardige ontfermt zich en geeft) het hebben over het verschil tussen arm en rijk.

Dat doen we niet alleen door er met elkaar over te praten, maar ook door te kijken naar wat de kloof tussen steenrijk en straatarm zijn nou eigenlijk betekent. Ben je gelukkiger als je veel keuze hebt om alles te kunnen kopen? Laten we eens zien wat er gebeurt als we de rollen eens om zouden draaien.

Lees meer...  

What is ICC?

Meer weten over onze International Catholic Community, Klik HIER!

Want to know more about the International Catholic Community, click HEHERERE

Familieviering Kerstavond

Op kerstavond, om 19.00 uur, is er een familieviering in onze kerk. We willen er speciaal een viering voor kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s van maken. Priester stagiair Gauthier de Bekker zal voorgaan. Voor deze viering willen we een gelegenheidskoor samenstellen. We nodigen iedereen uit mee te zingen in dit koor om er samen een heel mooie en vrolijke kerstviering van te maken! Dus ben je tussen de 4 en 104 jaar oud? Zing dan mee! Er is een repetitie op 17 december, van 19.00 – 20.00 uur, in de Verrijzeniszaal. Ook op kerstavond wordt er, voorafgaand aan de viering,  nog even gerepeteerd (vanaf 18.00 uur) . Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cor Giessen :  of 0317-412920.

Voedselbank

Gedurende de hele maand december willen we met onze geloofsgemeenschap de voedselbank gaan ondersteunen door levensmiddelen in te zamelen voor mensen uit onze omgeving die ze goed kunnen gebruiken. Vanaf het weekend van 1 en 2 december staan achterin de kerk kratten klaar waarin u uw levensmiddelen kunt neerleggen. Er is vooral behoefte aan:

Lees meer...  

Doe mee met de musical Jona!

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar en wil jij schitteren in een musical? Ja, natuurlijk! Meld je dan aan om mee te doen met de musical Jona op zaterdag 19 januari 2019 in de RK-kerk in Wageningen.

Jona, ja die Jona van de wallevis ….. Jona is een profeet en wordt geroepen door God om op pad te gaan naar Ninevé. Deze stad met zijn slechte koning doet alles wat niet mag en moet hartig toegesproken worden door Jona. Hij ziet dat echter niet zitten en gaat de hele andere kant op. Jona komt op zijn weg stoere zeelui tegen, krabben die hem weer de goede kant op sturen, maar ook de koning en de rovers van Ninevé.

Lees meer...  

Gezamenlijk Vorrmseltraject Zalige Titus Brandsma Parochie 2018-2019

Ook dit jaar kunnen kinderen uit groep 8 maar ook jongeren in het voortgezet onderwijs, die het vormsel nog niet hebben mogen of kunnen ontvangen, zichzelf voorbereiden op het sacrament van het Vormsel. Dit geldt voor alle kinderen van de Zalige Titus Brandsma Parochie!

Lees meer...  

Gezinsactiviteiten 2018 / 2019 van start!

Beste katholieke gezinnen,

Dit jaar hebben we weer ervoor gekozen om ons kerkprogramma pas half september te laten beginnen zodat iedereen tijd heeft om aan de drukte van elke school- en werkdag weer te wennen. Maar het is zover! Komende zondag 16 september wordt het seizoen geopend met de parochiedag.

Lees meer...  

Uitnodiging Jongerendag 23 september 2018

Op zondag 23 september organiseert het jongerenkoor JKA van onze parochie, samen met de jongerengroepen On the Road en Route 54,  een jongerendag voor alle jongeren van 12-30 jaar uit onze parochie. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Lees meer...  

Feest Johannes de Doper

Iedereen is van harte welkom om in het weekend van 23 en 24 juni het feest van Johannes de Doper, de patroonheilige van onze kerk, mee te komen vieren. Dit kan op verschillende manieren.

Lees meer...  

Zingen is leuk, vooral samen!

Kom en ontdek dat zingen ontspant, leerzaam en vooral heel gezellig is! 

Elke dinsdagmiddag van 15.45 uur tot 16.30 uur voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8, in de Alexanderschool aan Acacialaan 32a, 6721 CP Bennekom.

Lees meer...  

UITNODIGING Palmpasen

Op zaterdag 24 maart mogen alle kinderen uit onze parochie weer een palmpaasstok komen maken in de verrijzeniszaal  naast de kerk.

Ouders helpen de kinderen met het maken van de stok.

Lees meer...  

Verslag gezinszondag 8 oktober 2017 fakkels

Klik hier voor het verslag van de bijeenkomst van de fakkels van de gezinszondag van 8 oktober 2017

Oecumenische oudjaars viering

Dit jaar zal de oecumenische oudjaarsviering worden verzorgd door parochieel voorganger Piet Muilwijk en Ds. Erica Hoebe. In een avondgebed nemen we de tijd om stil te staan en stil te worden. In die stilte maken we ruimte voor God, voor de ander, voor onszelf, komen we op adem. Het is in de drukke tijd van feestdagen een rustpunt, een moment om achterom te kijken en vooruit te blikken. Om te danken en te bidden. Stil te zijn en te zingen…
De viering begint om 19:00 en zal plaatsvinden op zondag 31 december in de RK kerk “Johannes de Doper” te Wageningen ( adres: Bergstraat 17).

Communie 2017- 2018

Op dinsdagavond 12 december is er een informatieavond over de eerste Communie.
Op deze avond krijgt U informatie over het project, de bijeenkomsten enz.
Ook is er gelegenheid op deze avond uw kind op te geven.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met:

Annie Keukens, coördinator werkgroep eerste communie.
Telefoon 0317- 416733.
Mail: .

Foto's parochiedag 2017!

De foto's van de parochiedag 2017 zijn hier te vinden:

Parochiedag 2017

Foto's Johannesfeest 2017

De foto's van het Johannesfeest 2017 zijn hier te vinden:

Klik hier

Copyright © 2019 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.