Wageningen, 18 april 2024.

Beste parochianen,

beste vrienden en beste allemaal,

Allereerst wil ik jullie van harte bedanken voor alle gebaren van medeleven en steun. Vandaag zou ik de vierde operatie ondergaan. Alle berichten, kaarten, kaarsen en gebeden hebben mij heel veel goed gedaan; ik was klaar voor de operatie!

Echter, ik heb een preoperatief gesprek met de chirurg-proctoloog gehad en tijdens het gesprek hebben we mijn huidige situatie, lichamelijke conditie en mijn symptomen besproken. Na zorgvuldige overweging is besloten om de geplande operatie uit te stellen.

Dit besluit is gebaseerd op het feit dat mijn laatste MRI drie maanden geleden in januari heeft plaatsgevonden, en het lichaam in die tijd veranderingen kan hebben ondergaan.

Daarom is er besloten om op 7 mei opnieuw een MRI-scan te ondergaan. Op 14 mei zal op basis van de uitslag van deze nieuwe scan een beslissing worden genomen over het vervolgtraject. Tot die tijd wordt de operatie uitgesteld.

Ik zal mijn fysieke conditie nauwlettend blijven monitoren en alert zijn op eventuele symptomen, zoals koorts of aanhoudende krampen. Ik waardeer enorm jullie steun en medeleven gedurende dit proces; maar vooral jullie gebeden; toeval bestaat niet en dit alles zie ik als resultaat van het gebed. Hoewel het soms een eindeloze weg lijkt en ik nu nog niet geholpen word, ben ik ervan overtuigd dat alles een reden heeft. Wij zitten juist in een mooie tijd van hoop, de Paastijd en zelfs de natuur herinnert ons eraan hoe groot de kracht van het leven is!

Dus ik ga verder met groot vertrouwen in God, in jullie steun en in mijn medische team dat mij met grote zorg behandelt.

God zij dank!