RK Wageningen

Woensdag, 3 juni 2020

Benefietconcert: het orgel en Dvořák

Zaterdagavond, 29 oktober 2016, geeft Laudate Dominum in samenwerking met het St. Martinuskoor, Hoogland van de Onze Lieve Vrouw van Amersfoort parochie, een benefietconcert ten behoeve van de vervanging van het orgel in de Johannes de Doperkerk in Wageningen.

De titel van het concert is het orgel en Dvořák. De Tsjechische componist Antonin Dvořák was in zijn geboortestreek Bohemen ook werkzaam als kerkorganist.

Voor de pauze zingen Laudate Dominum en het St. Martinuskoor werken met het orgel: Festive Alleluia van Lyn Williams, Mass Prince of peace van Andrew Lloyd Webber, de Missa Brevis van Jacob de Haan en Psalm 150 van César Franck. Tussendoor wordt een werk voor orgel vierhandig uitgevoerd: Introduction und Fuge van Franz Lachner.

Na de pauze komt het accent te liggen op de componist Dvořák met een werkje van Rameau als opmaat: het Duo des Sauvages en Rondeau uit zijn opera Les Indes galantes. Hierna volgen enkele Biblische Lieder, twee Slavische dansen op piano vierhandig, enkele Zigeunerlieder en tenslotte het Te Deum van Dvořák.

Aan het concert wordt meegewerkt door Iris de Koomen, sopraan en de bariton Yonathan van den Brink. De organisten van beide koren zijn Bea van de Hoef, Regina van den Berg en Jan van Laar. De muzikale leiding is in handen van Ronald de Haan.

Het concert wordt herhaald op zondag 8 januari 2017 in Hoogland. Ook dan is het een benefietconcert voor het orgelfonds in de St. Martinus.

De aanvang van het concert op zaterdag 29 oktober is 20.15 uur (kerk open 19.45 uur). De entree bedraagt € 10,- (incl. koffie/thee).

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma – Vr 9:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2020 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.