RK Wageningen

Donderdag, 6 mei 2021

Gezinszondag verslagen

Gezinszondag 8 maart 2020 - Het goede doen

Ook deze zondag verzamelen we met alle kinderen en begeleiders in de Verrijzeniszaal. We zingen ons openingslied en maken we ruimte voor God door samen te bidden.

Na deze opening gaan de kinderen en begeleiders in groepjes het thema van de zondag bespreken. Deze keer een verslagje van twee kinderen uit de groep “De Lantaarns” (basisschool groep 4 & 5) en “De Sterren” (middelbare school leeftijd).

“Bij De Lantaarns was het heel gezellig. We waren met ongeveer 10 kinderen en het thema was “God gaat met iedereen mee”. We hadden het over het verhaal van Mozes die te vondeling werd gelegd in het water. De baby Mozes werd gevonden door een prinses en omdat die geen borstvoeding had kon toevallig toch de echte moeder baby Mozes voeden. Maar de pop die in het mandje lag had een jurk aan, dus dat klopte niet bij het verhaal want dat was een meisjespop😊. Wij mochten een briefje met onze naam in het mandje leggen, want Jezus blijft ook altijd bij ons!”

“Bij De Sterren hadden we het over vasten en biechten. We waren met 10 jongeren en iedereen deed wel iets aan vasten. Bijvoorbeeld minder snoepen of minder schermen. Maar we leerden dat vasten ook gaat over wat doen voor anderen. Voorbeelden die we bedachten: andere mensen helpen, mensen die je op school niet zo aardig vindt proberen toch aardig voor te zijn en vreemdelingen en daklozen helpen. Na afloop was er weer wat lekkers en gezellig spelletjes spelen!😊”

Voor de ouders was er na de mis nog oudercatechese, terwijl de kinderen nog samen spelletjes doen of buiten spelen. Een mooie gelegenheid om elkaar ervaringen uit te wisselen over geloof en opvoeding, deze keer samen met Monseigneur Hoogeboom.